Agent 223 (Takeshi Kaneshiro) probeert een break-up te verwerken door elke dag een blik ananas te kopen met dezelfde vervaldatum: 1 mei. Op deze dag zal zijn ex bij hem terugkeren, of moet hij echt weer verder met zijn leven. Naarmate de deadline vordert, blijkt de tweede optie toch meer waarschijnlijk. En dan ontmoet hij een aantrekkelijke, mysterieuze vrouw met een blonde pruik. Agent 663 (Tony Leung) is net gedumpt door zijn vriendin in zijn favoriete snackbar. De nieuwe serveerster Faye, die verslaafd is aan het nummer ‘California Dreamin’’ van The Mamas & The Papas, is getuige van de break-up en valt meteen als een blok voor de agent. Wanneer zijn ex haar sleutels afgeeft in de snackbar, grijpt Faye haar kans.

Wong Kar-Wai’s mini-anthologie vol onweerstaanbare performances, heerlijke beeldvoering van DoP Christopher Doyle en impressionistische storytelling herinnert aan meesterlijke filmmakers als Jean-Luc Godard en John Cassavetes.


Eye brengt in samenwerking met Cinéart vijf films van Wong Kar-Wai gerestaureerd in 4K opnieuw uit. Binnenkort komen ook ‘In The Mood for Love', ‘Happy Together’, ‘2046’ en ‘Fallen Angels’ in onze zalen. 
 

Deze film speelt momenteel niet