OP HET PROGRAMMA

ZAAL 1
19u30 - This Is Home
Dit is de nieuwste productie van The Faction Collective. 'This Is Home' gaat over het plezier dat we hebben in de bergen en het zoeken naar de perfecte lijn. In 'This is Home' zie je de legendarische Candide Thovex, maar ook Kelly Sildaru en Sam Anthamatten. Het zal garant staan voor hele diverse actie. De film is onder andere opgenomen in Finland, Zermatt, La Clusaz, Montana en Tsjechië. 

20u30 - Ride With You
Wat begon als een jongensdroom werd afgelopen seizoen werkelijkheid. Paul de Groot, Rembert Notten en Tim Vanhoutteghem vertrokken voor vijf maanden op een roadtrip door Europa. Met een Land Rover en een caravan werd er gedurende de wintermaanden 75.000 kilometer afgelegd, zijn er 39 skigebieden bezocht, zijn er nieuwe vriendschappen met local heroes ontstaan en werden er veel meters gemaakt, zowel op als naast de piste.

21u15 - Rogue Elements
Bam! 'Rogue Elements' is de nieuwe film van de mannen uit Jackson Hole. Waanzinnige rijders op ski's en snowboard, gefilmd op locaties over de hele wereld. Dit is skiporn (of snowboardporn) zoals het moet zijn en zoals je het verwacht van TGR. Ook deze mag nu al op je lijst om te zien op het grote scherm in Tuschinski.

23u00 - Drop Everything
Na de ietwat tegenvallende film van vorig seizoen (je weet wel, met die woestijn) is Matchstick Productions terug waar ze moeten zijn. 'Drop Everything' ziet er waanzinnig uit. Dikke actie, goede humor, mooie locaties en herkenbare situaties. Een absolute must-see!

00u00 - In The Long Run
Seb Jam, Mirte van Dijk, Rens de Wild en Stephan Verheij gaan op expeditie naar de hoogste toppen van Mongolië. Samen met vier snowboarders uit Mongolië binden ze de splitboards onder om de bergen in de Altai te beklimmen. Het is de eerste splitboardexpeditie in dit Aziatische land!

ZAAL 3
19u30 - In Gora
Net zoals in 'A Journey Towards Eastern Suns' is dit ook een heerlijke roadtrip movie. Het is de eerste film van het Franse merk Picture, die er om bekend staan zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Eén maand lang aan boord van de tot camper omgebouwde Amerikaanse schoolbus van onze zuiderburen van 'Let's be nomads'. In totaal 6000 kilometer, 13 landen, 10 rijders en veel actie. Maar ook discussies over hoe we verantwoordelijk met het milieu om moeten gaan om onze mooie sport ook voor de volgende generaties te behouden!

20u30 - Bearings
'Bearings' gaat over skiën. Hele dikke actie met Alexi Godbout, Stan Rey, Chris Rubens, Josh Daiek en nog veel meer rijders laten zien waar het skiën om draait. Je zou verwachten dat de titel slaat op het morele kompas dat we allemaal hebben, maar nee, het gaat gewoon om de windroos. Er moet geskied worden. In het noorden, zuiden, westen en oosten. Het resultaat is een hele dikke film die je echt niet mag missen! 

21u15 - Wishes And Reality
Deze film draait volledig om een onderwerp waar wij freeriders ieder seizoen weer mee te dealen hebben: verwachtingen. Verwachtingen betreffende de condities, de mensen, de lijnen. Met als uitkomst motivatie, teleurstelling, verrassing of gewoon puur geluk. Lekker!

22u00 - Persian Powder
Eindeloze poedervelden en ontzettend veel potentiële lijnen zijn waarschijnlijk niet meteen het eerste waaraan je denkt als het over Iran gaat. Mona Seraji, een professionele Iraanse snowboardster, neemt ons, samen met twee Australische snowboardsters, mee voor een korte exploratie in 'haar' bergen. Voor wie het nog niet wist, Iran is een freeride parel die wacht om ontdekt te worden. Wees alvast voorbereid om, na het zien van deze film, meteen een vliegtuigticket richting Teheran te willen boeken. Enjoy.

22u30 - Searching For Gold
'Searching For Gold' is geschoten in de Ak-Shirak bergen in Kyrgyzstan. Waarschijnlijk moet je even op de kaart zoeken waar het precies ligt, maar voor rijders als Fabian Lentsch en Mitch Tölderer was het genoeg om een zoektocht naar steile, nog onontdekte wanden te starten. De weg om er te komen voert langs de hoogste goudmijnen ter wereld.

23u00 - Ride With You
Wat begon als een jongensdroom werd afgelopen seizoen werkelijkheid. Paul de Groot, Rembert Notten en Tim Vanhoutteghem vertrokken voor vijf maanden op een roadtrip door Europa. Met een Land Rover en een caravan werd er gedurende de wintermaanden 75.000 kilometer afgelegd, zijn er 39 skigebieden bezocht, zijn er nieuwe vriendschappen met local heroes ontstaan en werden er veel meters gemaakt, zowel op als naast de piste.

00u00 - Yuki
'Yuki' is een short gemaakt door freeriders zoals jij, die elk jaar tijdens het FFF wegdromen bij de beelden van de grote producties om er vervolgens zelf op uit te gaan. De film is over een tijdspanne van drie winters geschoten op het noordelijke Japanse eiland Hokkaido. Een fijne roadtrip movie waarna je direct zin hebt om een ticket naar Japan te boeken.

Deze film speelt momenteel niet.