In een ooit chic Parijs appartement (waarvan de gangen en hoeken door de camera worden afgetast op zoek naar geheimen à la Resnais), woont Simon, een rijke jongeman met zijn grootmoeder en zijn maîtresse Ariane geïsoleerd van de buitenwereld als gevolg van zijn allergieën, schrijfkramp en afleidende obsessies.

Ariane komt en gaat, begeleid door een vriend, naar een vrouwenclubje waarvan ze het gezelschap duidelijk meer op prijs stelt. En toch blijft ze terugkeren naar de kuise liefde van Simon en zijn jaloers en tegelijk grappig voyeuristisch verlangen om haar te kennen ...

Met deze film vol hilarische absurde details en met verwijzingen naar 'Vertigo', bewijst Akerman nog maar eens haar talent voor onderwerpen als de destructieve aard van de liefde en de complexe natuur van de seksualiteit. Een tragische vertelling over liefde en verlangen. Rijk doorspekt met evergreens van Rachmaninov en Schubert.

Filmvertoning i.h.k.v. De Filmavonden by I. Vanhee & W. Lambrecht. Een samenwerking tussen de Faculteit Architectuur van de KU Leuven, LUCA School of Arts en deSingel.
 


Tickets
5 euro

Deze film speelt momenteel niet.