De vijf dochters uit het Lisbon-gezin groeien op in een nette buitenwijk in Michigan midden jaren zeventig. Hun wereld is klein en afgeschermd, tot de jongste van het gezin uit het leven stapt. Op advies van de dokter besluiten de streng katholieke ouders om hun vier overgebleven dochters iets meer vrijheid te geven.

Met de deur naar de buitenwereld op een kier, maken de meiden kennis met een groep jongens, die volledig door hen betoverd raakt. 25 jaar later halen deze jongens op poëtische wijze hun dromerige herinneringen op aan de Lisbon-zussen, want wat is er destijds nou precies gebeurd?

Sofia Coppola kreeg de gelijknamige roman van Jeffrey Eugenides in handen via Sonic Youth-frontman Thurston Moore, die er ongetwijfeld een goed oog in had dat Coppola met haar film en script de essentie van tienerschap tastbaar ging maken: grote belangrijke gevoelens die onbegrepen blijven.

De Franse band Air stond in voor de memorabele soundtrack. Kirsten Dunst en en Josh Hartnett braken samen met Coppola door. 


Nu te zien op Picl