Vanzelfsprekend gaat alles in het begin goed, tot ze tijdens een lunch worden ze overvallen door een lawine. Ze komen er fysiek ongeschonden uit, maar in de nasleep blijken het evenwicht en de dynamiek binnen het gezin helemaal door elkaar geschud. Het grootste vraagteken wordt geplaatst bij de rol van Tomas, de pater familias, na zijn bedenkelijke gedrag tijdens de noodsituatie.

Zwarte komedies zijn de beste komedies, en 'Turist' is een grand cru in het genre. Al was het maar omdat de plot totaal niet doet vermoeden dat je met een venijnig grappig specimen te maken hebt, dan wel met een hopeloos deprimerend familiedrama. 

Hilarisch bitse dialogen en pijnlijk treffende karaktertekeningen zorgden ervoor dat 'Turist' een van de verrassendste komedies van 2014 werd. Of zoals de Britse krant The Telegraph liet optekenen: "Turist is Ingmar Bergman met een hoek af. Net als in zijn vorige films, toont Östlund zich ook nu weer een briljant satiricus die schijnbaar niets liever doet dan stinkbommetjes werpen in zowel de huiskamers van de Zweedse bourgeoisie als het arthousecircuit."


Regisseur Ruben Östlund won dit jaar in Cannes de Gouden Palm met zijn nieuwste 'The Square'. Binnenkort op ons programma!

Deze film speelt momenteel niet