Over sommige van hen wordt gezegd dat ze drugs gebruiken, dat ze dealen, dat ze feiten plegen … Een eenzijdig verhaal. Hier krijgen de jongeren zelf een stem en vertellen ze de andere kant van dat verhaal. Over de problemen waar zij mee te maken hebben, over hoe moeilijk het kan zijn om op te groeien en op het juiste pad te blijven, over hun dromen ... Even eenzijdig, even waar.

De camera zit dicht op hun vel. De makers van de documentaire willen de invloed van de camera op de gesprekken met de jongeren niet wegsteken. De filmploeg komt mee in beeld. Behalve de beelden van de filmploeg zelf is er niets in scène gezet of herhaald. De jongeren worden scherp geportretteerd tegen een onscherpe achtergrond. En waar er kleine barstjes zichtbaar zijn, schildert componist Ruben Vanwonterghem ze goud.

Een documentaire over zonen, afwezige vaders en supermama’s.


Parcoeur is een project van vzw Stappen waarin jongeren op een creatieve manier aan de slag gaan met hun levensverhaal. Met steun van Stad Gent, vzw Stappen en vzw Jong

“Innemende documentaire, een voorrecht om zo dichtbij te mogen komen. Verplichte (of aangewezen) beeldkost voor iedereen met een warm hart voor jongeren, alsook (jeugd)hulpverleners, studenten, onderwijswereld, politie, opbouwwerk, … ”
publieksreactie
Deze film speelt momenteel niet.