Hoewel er geen gebrek is aan informatie in de wereld, lijkt een goed gesprek moeilijker te vinden. Zwijgen is geen optie voeren sinds 2016 gesprekken die uw hoofd doen bruisen. Dankzij een grondige voorbereiding, onafhankelijke selectie van gasten en de ruimte om veilig en vrij te spreken.

En na al die jaren en met elke gast — kunstenaar, wetenschapper, activist of schrijver — krijg je nog altijd een beetje magie. En dat doet deugd om naar te kijken. Beleef deze bekroonde gesprekkenreeks alsof je mee aan tafel zit.

Na de vertoning nodigt Katrien Voorspoels je uit om met elkaar in gesprek te gaan.  


  • Op 3 maart is Koen Bogaert te gast

    Koen Bogaert is professor aan de vakgroep Conflict & Development van de Universiteit van Gent. Hij doceert over onze koloniale geschiedenis en is gespecialiseerd in globalisering, verstedelijking en sociale ongelijkheid in Noord-Afrika. In 2023 kwam zijn boek 'In het spoor van Fanon' uit, een groots en opvallend leesbaar werk over verzet.

    Met Koen hadden we het over activisme, over de geschiedenis van verzet en de nooit eindigende strijd voor een betere wereld. Over de Haïtiaanse Revolutie en de parallellen met Palestina vandaag. Over empathie en solidariteit en over hoe je te verhouden tot al het leed in de wereld. Een stevige maar heel leerrijke aflevering.

  • Volgende edities: 7 april, 5 mei, 2 juni

zondag 3 maart
zondag 7 april
zondag 5 mei
zondag 2 juni